Home | Sporten | Wielrennen, veldrijden, mountainbike, toerfietsen (WTC Woerden)

Wielrennen, veldrijden, mountainbike, toerfietsen (WTC Woerden)

Bij WTC kunnen jeugd, volwassenen en senioren lekker fietsen op hun eigen niveau en op verschillende dagen en tijdstippen. Kinderen kunnen lid worden vanaf 7 jaar. Ook is er een speciale vrouwengroep actief.

Sinds de oprichting van WTC Woerden in 1975 hebben al veel jeugdrenners en –rensters met succes in de kleuren blauw/rood/wit gereden. Onze vereniging heeft ruim 35 jeugdleden verdeeld over de 7 categorieën. Wij zijn actief in een aantal verschillende disciplines binnen de wielersport, onder meer: wielrennen op de weg, baanwielrennen, veldrijden en mountainbike. We streven naar een goede balans tussen prestatiegericht sporten en gezellig en sociaal bezig zijn. Plezier staat altijd voorop! In de zomerperiode wordt er op de weg gereden. De WTC wielerbaan ligt naast het clubhuis “Sur-Place”, rondom de tennis- en hockeyvelden. In de winter wordt er aan veldrijden gedaan in het Wijkpark Molenvliet, achter het clubhuis.

WTC Woerden heeft een toerafdeling die uit bijna 200 actieve leden bestaat. Het toerseizoen start tijdens het eerste weekeinde in maart en duurt tot eind oktober. Vanaf april wordt ook op dinsdag, woensdag- en donderdagavond gereden. De tochten gaan vooral door het groene hart en variëren op zondag van 50 km (vanaf maart) tot maximaal 100 km in juni en juli. De de toerafdeling kent maar liefst 7 verschillende groepen met verschillende niveaus en er wordt gereden op verschillende dagen en tijdstippen.

Sinds april 2013 is binnen de toerafdeling van WTC Woerden een damestoergroep actief. Deze damesgroep rijdt twee keer per week – op dinsdagavond en zondagochtend.

Voor 55-plussers biedt de WTC twee opties om – overdag – sportief te fietsen. Deze groepen rijden met een gemiddelde snelheid van 25 km/uur en een maximum snelheid van 28 km / uur. De tochten zijn bedoeld om te rijden op een racefiets of zeer lichte sportfiets en het dragen van een helm is verplicht.

Op dinsdagochtend worden de zgn. ‘Knarrentochten’ gereden. De lengte van de tochten die deze groep fietst ligt tussen de 75 en 125 kilometer. Onderweg wordt er gestopt voor een kop koffie. Op vrijdagochtend staat het ‘Seniorenfietsen’ op het programma. De tochten die deze groep rijdt zijn korter dan de Knarrentochten, namelijk tussen de 55 en 75 kilometer. Ook hier maakt de groep een koffiestop.

Bij WTC is iedereen van harte welkom om een keer te komen kijken en mee te doen! Als je een beperking hebt, waardoor je bepaalde aanpassingen nodig hebt, dan overleggen we graag met je om te kijken wat de sportieve mogelijkheden voor je zijn. 

Kenmerken

Sportaanbieder
WTC Woerden

Contactformulier

Velden gemarkeerd met * zijn verplicht om in te vullen.