Home | Sporten | Aikido (Groene Hart Woerden)

Aikido (Groene Hart Woerden)

De aikidoka ontwikkelt moed, een gevoel voor het omgaan met en oplossen van druk of conflicten. We trainen om ons positief uitgedaagd te laten worden hierdoor. Aikido is dus niet zozeer om anderen te verbeteren, maar een vorm van praktijkleren via het lichaam om in de eerste instantie met jezelf aan de slag te gaan

We trainen bewust plezier te beleven aan het zoeken van oplossingen voor dit soort situaties; de druk of het conflict te gebruiken ten gunste van onze innerlijke groei. Aikido gaat over de zoektocht naar harmonie, vreugde van bewegen en het levendig worden van je lijf, wat weer nieuwe levensenergie geeft.

Voor kinderen van 5 tot 10
Voor kinderen is het belangrijk om te bewegen. Aikido is een aantrekkelijke bewegingsvorm voor kinderen. Het bevordert de lichaamscoördinatie, vermindert agressie en zorgt dat de kinderen lekker hun energie kwijtraken. Er zijn geen wedstrijden of competitie in aikido. Dat maakt dat kinderen bezig zijn elkaar te helpen te ontwikkelen. Bij Aikido Groene Hart is sprake van een veilige en plezierige leer- en werk omgeving die vrij is van rivaliteit. Voor de kinderen hebben we een indeling gemaakt in drie groepen: die van 5 en 6 jaar, een van 7 en 8 jaar; en de laatste van 9 en 10 jaar. De aikido lessen voor kinderen zijn gemixt met jongens en meisje door elkaar, actief, zeer afwisselend met spel en plezier en toch volledig gericht op aikido.

Voor de jeugd van 11 tot 14 jaar
Voor deze doelgroep jongeren is er een aparte lesgroep. Dit betekent dat er een gericht lesprogramma mogelijk is, passend bij de leeftijd en de groeifase. De aikido technieken rol- en val breek technieken, coördinatie oefeningen, het aanleren goede werkhouding ten opzichte van elkaar als voorwaarde om zelf iets te leren. Het leren omgaan met tegenslagen, bewustwording hoe de omgeving reageert op jouw ‘actie’ en zo rekening te houden met de ander. Dat zijn feitelijk de kernwaarden van dit lesprogramma.

Er zijn ook lessen speciaal voor volwassen, sporters met een beperking en een training- en teambuildingsprogramma voor bedrijven

Kenmerken

Sportaanbieder
Aikido Groene Hart

Contactformulier

Velden gemarkeerd met * zijn verplicht om in te vullen.