Home | Aanbieders | Aikido Groene Hart

Aikido Groene Hart

Welkom bij de vereniging Aikido Groene Hart. Wij geven les aan kinderen, jeugd en volwassenen op nu vijf locaties: Kamerik, Loenen, Vleuten, Wilnis en Woerden.

De huidige vorm van aikido, zoals wij deze momenteel beoefenen, is ontstaan in het jaar 1942. Aikido is daarmee de meest moderne krijgskunst. Een krijgskunst heeft als doel het vervolmaken van het menselijk zelf. Aikido is een systeem waar binnen je jezelf kunt ontwikkelen. Deze ontwikkeling vindt plaats op drie niveaus: fysiek, mentaal en spiritueel. De basis is het verenigen en in balans houden van lichaam en geest. Aikido is het werken aan vier innerlijke elementen: zelfbewustzijn, zelfcontrole, zelfexpressie en zelfrealisatie.

Aikido gebruikt de kracht van de tegenstander tegen zichzelf. Je hebt dus geen fysieke kracht nodig om aikido te kunnen beoefenen. Omdat aikido gebaseerd is op natuurlijke vormen en bewegingen, zijn er nagenoeg geen blessures. Daardoor is de bewegingsvorm aikido geschikt voor een hele brede doelgroep: jong en oud, mannen en vrouwen. Bij Aikido Groene Hart varieert de leeftijd in de groepen tussen de 5 en 69 jaar. Je bent dus nooit te oud om aan aikido te beginnen. Er zijn geen wedstrijden in aikido, het gaat er dus niet om wie de beste is. Het aantrekkelijke van Aikido is dat het sportief en bereikbaar is voor iedereen: ongeacht leeftijd, geslacht of atletisch vermogen.

Contact

E-mail: info@aikidogroenehart.nl
Telefoon: 0626820884
Website: http://www.aikidogroenehart.nl/

Sportlocatie(s)

Kallameer 2
3446 JG Woerden

Contactformulier

Velden gemarkeerd met * zijn verplicht om in te vullen.