Home | Aanbieders | Lucy Vismans oefentherapeute Cesar en lid VvOCM

Lucy Vismans oefentherapeute Cesar en lid VvOCM

Onder deskundige leiding van Oefentherapeute Cesar Lucy Vismans zijn er groepsles activiteiten met de loopfiets of kunt u deelnemen aan houdingsgymnastiek.

De Loopfiets voor volwassenen
De Loopfiets voor volwassenen geeft mensen met beenklachten meer bewegingsvrijheid en maakt mobiel. Doordat je zit, draagt de fiets je gewicht en dat voelt een stuk lichter tijdens het lopen. Omdat de fiets rolt kom je makkelijker vooruit. Je gebruikt je benen wel, maar ze worden minder belast.

Heeft u specifieke klachten zoals b.v. kortademigheid, vermoeidheid , gewrichtsklachten , overmatige rugpijn, beenpijn, last van evenwicht of overgewicht? De loopfiets ondersteunt  u  om er weer op uit te kunnen gaan voor een boodschap, wandeling of het uitlaten van de hond.

In de praktijk blijkt dat ook mensen met diabetes, hart- en vaatziekten, Parkinson,  polineuropathie of angst bij lopen en of fietsen er baat bij  hebben.

Het is wetenschappelijk bewezen dat je met deze loopfiets een enorme gezondheidswinst boekt: de zelfredzaamheid wordt vergroot, evenals de conditie en de kwaliteit van leven!

Houdingsgymnastiek 

Houdingsgymnastiek is voor iedereen die bewust zijn of haar bewegingsgedrag wil verbeteren, meer wil gaan bewegen na behandeling oefentherapie of fysiotherapie of klachten van het bewegingsapparaat wil voorkomen

Bij houdingsgymnastiek doen we:
Lenigheidsoefeningen
Spierversterkende oefeningen (buik, rug, armen, heupen, benen)
Houdings- en ademhalingsoefeningen
Coördinatie-en evenwichtsoefeningen
Ontspanningsoefeningen

We doen de lessen liggend, zittend, staand, lopend en gedeeltelijk op muziek.

Tip: trek gemakkelijk zittende kleding aan en neem een eigen matje mee

prijs: € 14,- p.p.p.m. (prijswijzigingen voorbehouden)

Contactgegevens voor de houdingsgymnastiek: houdingsgym@gmail.com

Contact

Bezoekadres

Woerden

Contactformulier

Velden gemarkeerd met * zijn verplicht om in te vullen.