Wat is er te doen in de Nationale Sportweek in Woerden, Kamerik, Harmelen en Zegveld?

Van 15 tot en met 24 september 2023 wordt in heel Nederland weer de Nationale Sportweek georganiseerd. Deze week is een mooie aftrap voor het nieuwe sportseizoen en biedt (potentiële) nieuwe leden de kans om kennis te maken met de clubs en de sporten. Ook in Woerden doen we weer mee aan dit sportieve evenement. Er zijn allerlei activiteiten waar (sport)verenigingen en -aanbieders, scholen en alle andere inwoners (jong en oud) aan mee kunnen doen. Op deze pagina vind je meer informatie over de verschillende activiteiten.

‘Wij willen in deze sportieve week een actieve en gezonde leefstijl promoten. Sport en bewegen is leuk en goed voor iedereen en het geeft je een boost!’ 

Waar kan iedereen aan meedoen?

Open waterpolo training bij ZPC

Altijd al benieuwd geweest naar waterpolo? Kom dan een keer meedoen met een gratis open waterpolotraining op woensdagmiddag 20 september van 17.00- 18.00 uur bij de gezelligste vereniging van Woerden! Vergeet je zwemkleding en handdoek niet. Iedereen van 13 t/m 18 jaar kan zich aanmelden via deze link. Wil je eerst meer informatie, stuur dan een mailtje naar secretaris@zpcwoerden.nl.

Open Frisbee toernooi bij Frisbee Woerden – geannuleerd.

Maak kennis met tafeltennis

Iedereen speelt wel eens tafeltennis op de camping. Maar wist je dat Woerden ook een tafeltennisvereniging met een eigen gebouw (Jozef Israëlslaan 62) heeft? Waar je iedere dag en op ieder uur terecht kunt en waar je aan de bar nog wat kan nagenieten? Op zaterdag 23 september staat in het kader van de Nationale Sportweek vanaf 09.30 tot 12.00 uur onze deur open. We nodigen alle inwoners van de gemeente Woerden graag uit om een keer bij ons een balletje te slaan. Batjes en ballen hebben wij natuurlijk voldoende. Je moet alleen je sportschoenen aantrekken. En, voor een kop koffie of thee en voor de kinderen een glas limonade wordt gezorgd. We hopen jullie op 23 september te zien en jullie ons enthousiasme voor deze sport over te kunnen brengen. Graag vooraf aanmelden via deze link.

Wil jij graag meedoen met een les Powerwalking?

In de Nationale Sportweek kun je op een laagdrempelige manier, kosteloos en vrijblijvend, kennis maken met Powerwalking. Je kan meedoen op zaterdag 15 september om 9.00 uur, dinsdag 19 september om 19.00 uur en zaterdag 23 september om 9.00 uur. De training duurt een uur.
Zaterdag vertrek vanaf de parkeerplaats op de Pompmolenlaan
Dinsdag vertrek vanaf de 1e parkeerplaats (vanaf het kruispunt) op de Waardsedijk bij Sportpark Cromwijck
Het tempo ligt iets lager gedurende deze week, maar de energie is hoog! 💪
Voor meer informatie en om je aan te melden, ga je naar: https://www.facebook.com/powerwalkingwoerden 

Ansichtkaarten-actie ‘Ga je mee? Plezier voor 2!’ voor 55+-ers

Alle aanbieders van de Sportproeverij krijgen in de Nationale Sportweek ansichtkaarten van hun eigen aanbod, die zij kunnen uitdelen aan hun deelnemers. De deelnemer kan de kaart doorgeven aan een buurman, buurvrouw, vriend, vriendin of andere bekende en zo hem/haar uitnodigen voor een proefles en het sport- en beweegplezier delen.

Oogstfeest

Zondagmiddag 24 september is het Oogstfeest. Tussen 13.00 en 17.00 uur ben je van harte welkom bij het NME-Centrum InBredius en op landgoed Bredius. Er is een doorlopend programma met informatie en activiteiten van de organisaties die actief zijn op en rond het landgoed.

Wat kun je doen?

– koken in het Modderrestaurant.
– bezoek de pluk- en moestuin, verkoop van de laatste oogst.
– struin rond met de buitenbanjers.
– bewonder de ingestuurde foto’s voor de wedstrijd Natuur rond Woerden.
– bekijk hoe mooi hofstede Batenstein wordt.
– maak iets lekkers op de moestuin.
– leer zero waste inpakken.

En natuurlijk zijn wij vanuit het Beweegteam ook aanwezig met een toffe sportieve buitenactiviteit!

BeweegAdvies

Wil je/wilt u graag (meer) bewegen, maar weet je niet zo goed wat de persoonlijke mogelijkheden zijn en waar je terecht kunt? Dan nodigt Beweegteam Woerden je graag uit voor een BeweegAdvies. Tijdens het BeweegAdvies krijg je in een persoonlijk gesprek vragen over je sport- en beweeggedrag en ontvang je een sport- en beweegadvies op maat om je te helpen (weer) plezier te krijgen in sport en/of bewegen. Heb je interesse in een gratis BeweegAdvies, neem dan contact op met Linda van Amerongen, via linda@beweegteamwoerden.nl 

Waar kunnen sportverenigingen en -aanbieders aan mee doen?

Organiseren jullie zelf een leuke activiteit, open dag of clinic in de Nationale Sportweek?

Organiseer je als sportaanbieder zelf een leuke activiteit waar niet-leden aan mee kunnen doen? Laat het ons weten! We helpen je graag met de promotie van deze activiteit(en). Je kunt jullie activiteit ook invoeren op www.DoeMeeInWoerden.nl.

Promotie lokale sport- en beweegaanbod
Ben je op zoek naar een leuke sport- of beweegactiviteit? Kijk dan op www.BeweegwijzerWoerden.nl voor het complete aanbod.

Waar kunnen scholen aan meedoen?

Vereniging in de school

Wat is er leuker dan dat een ”echte trainer” op een school komt om een bepaalde sport te geven? Bij ‘Vereniging in de school’ worden sportverenigingen of -aanbieders en scholen aan elkaar gekoppeld.  De sportvereniging geeft dan een clinic aan de leerlingen. De school haalt zo een professional in huis en de sportvereniging probeert leerlingen enthousiast te maken voor de sport.

Op onze website staan lijsten met sportaanbieders die door scholen benaderd kunnen worden. De lijst voor basisscholen is hier te vinden, die voor het voortgezet onderwijs hier. Scholen kunnen zelf contact opnemen met de sportaanbieders om de mogelijkheden te bespreken.

Een mooi voorbeeld:
Op woensdagmiddag 20 september geeft HappyFit4U in samenwerking met Team Sportservice Provincie Utrecht een uur lang een clinic Krav Maga en Archery Attack voor groep 6/7 van basisschool De Keerkring in Woerden.

Gezond naar school

Basisscholen kunnen meedoen met de ‘Gezond naar School’-Challenge. Leerlingen verdienen punten door actief (fietsen of lopend) naar school te gaan en een half uur buiten te spelen. Zo leren zij hoe makkelijk het kan zijn om voldoende te bewegen. Deelnemende klassen maken kans op een leuke prijs.

10@10 Challenge

De 10@10 Challenge is een supertof beweegprogramma waarin TeamNL-sporters Celeste Plak, Roy Meyer, Jetze Plat en Maureen Ellsworth met een basisschoolklas in 10 minuten 10 verschillende sporten ontdekken. Van dribbelen met een basketbal, tot de schoolslag bij zwemmen en het serveren bij tennis.

Op vrijdag 15 september om 10.00 uur openen meer dan duizend basisscholen in Nederland de Nationale Sportweek met de 10@10 Challenge. Het is daarom het leukste als jij ook op dat moment samen met jouw leerlingen aan de 10@10 Challenge meedoet. Past dat niet in je programma? Plan ‘m dan vooral op een andere dag of tijdstip. Zo kun je als BSO ook meedoen.