Home | Sporten | Yoga (Yoga Dhyana)

Yoga (Yoga Dhyana)

De term Hathayoga verwijst naar evenwicht tussen twee tegengestelde krachten: Ha (zon) en Tha (maan). De zon staat symbool voor actie, vuur, mannelijke energie. De maan staat symbool voor rust, intuïtie en vrouwelijke energie. Evenwicht tussen beide energieën schept harmonie.

Tijdens beoefening van Hatha yoga worden beide krachten aangesproken: door het aanspannen en ontspannen van spieren, bij de in- en uitademing, bij het vasthouden en loslaten. Tegelijkertijd met de lichaamshoudingen wordt de geest getraind door de aandacht bij het voelen en observeren te houden. Zo kun je leren voelen waar blokkades zitten, te veel of juist te weinig spanning en hoe gedachten en emoties het lichaam beïnvloeden.

Ook ademoefeningen (pranayama’s) maken een belangrijk onderdeel uit van de Hathayoga beoefening. De adem vormt letterlijk de verbinding tussen binnen en buiten, vormt de brug tussen lichaam en geest.

Hathayoga werkt zodoende door op fysiek, energetisch en spiritueel niveau. Héél je wezen profiteert van deze integrale benadering. Dit is van essentieel belang voor het zelfhelend vermogen – de belangrijkste kracht om gezond(er) te worden.
Reeds vele eeuwen lang heeft deze klassieke vorm van yoga bewezen heilzaam te werken op de mens.

Kenmerken

Sportaanbieder
Yoga Dhyana Woerden

Contactformulier

Velden gemarkeerd met * zijn verplicht om in te vullen.