Home | Sporten | Yoga voor mannen (YogabyCarola)

Yoga voor mannen (YogabyCarola)

Yoga kent vele vooroordelen, die zeker ook bij mannen leven. Wat geeft yoga meer dan sporten? Mannen hebben vaak korte hamstrings wat invloed heeft op de rug of stijve heupen wat weer gevolgen kan hebben voor de knieën. Yoga leert je om bewuster naar je houding te kijken, je bouwt kracht op en het voorkomt blessures en rugklachten. Je ontdekt waar de spanning zit, zodat je het ook kunt leren ontspannen.

De combinatie sport en yoga is zeker voor de beweeglijkheid erg goed. Zo ervaren hardlopers dat hun spieren in combinatie met yoga langer worden en mannen, die aan krachtsport doen en een sterke opbouw van spieren hebben, flexibeler blijven. Door je adem bewust te gebruiken bij de beweging blijf je gefocust. Ook balans, concentratie en coördinatievermogen verbeteren door yoga.

Lenigheid waar je iedereen over hoort als je het over yoga hebt, is niet van waarde. Het is geen doel en zeker geen voorwaarde om te starten met yoga voor mannen. Het is op termijn misschien wel merkbaar dat je soepeler wordt.

Uit ervaring is gebleken dat mannen het een hele prettige vorm van bewegen vinden. Yoga als intense work-out. Voor alle mannen, die yoga niet kennen, er een mening over hebben of die yoga altijd al eens willen proberen, leuk als je meedoet met een uur mannenyoga.

Carola geeft 1x per maand mannenyoga, vaak de 2e zondag in de maand.

Voor meer info, kijk op de site https://yogabycarola.nl/mannenyoga/

Kenmerken

Sportaanbieder
YogabyCarola

Contactformulier

Velden gemarkeerd met * zijn verplicht om in te vullen.