Home | Sporten | Yoga (JBM Pilates-Yoga-More)

Yoga (JBM Pilates-Yoga-More)

De letterlijke vertaling van “yoga” vanuit het Sanskriet is “juk”. Het juk is een instrument om twee uitersten te dragen en met elkaar te verbinden. Hierbij zijn evenwicht en balans van belang. Yoga staat voor verbinding, vereniging en relatie. Door yoga te beoefenen verbinden we lichaam, geest en gevoel, waarbij ademhaling een belangrijke rol speelt. Hierdoor ontstaat er eenheid, balans en heelheid binnen jezelf. Dit heeft ook effect op de manier waarop je de wereld om je heen ervaart en benadert.

Yoga is voor iedereen geschikt. Je kunt yoga beoefenen om een allerlei redenen, bijvoorbeeld voor een steeds terugkerende lichamelijke klacht, stress of omdat je in beweging wilt blijven, je soepel wil voelen. Maar je kunt ook yoga beoefenen omdat je in contact wilt komen met je lichaam en geest, op zoek naar wat meer rust en harmonie. Yoga is een moment van aandacht voor jezelf, wat de reden ook is. Het leert je in contact te zijn met jezelf, bewuster adem te halen, los te laten, grenzen en behoeftes te voelen en eventueel te verleggen en je fysieke gesteldheid te verbeteren.

Yoga bestaat uit lichaamsoefeningen (yogahoudingen worden ook wel asana’s genoemd) en ontspanningsoefeningen, zoals meditatie. Ademhaling staat daarbij centraal. Adem is de verbinding tussen de yogahoudingen en de verbinding met jezelf.  De asana’s hebben het vermogen om je concentratie te verbeteren en om kracht en souplesse op te bouwen. Een verbinding tussen lichaam en geest, tussen jezelf en je omgeving.

JBM biedt de volgende vormen van Yoga aan:

Ashtanga/Vinyasa Yoga (ook voor beginners)

Hatha/Hatha Flow Yoga

Vinyasa Yoga

Soft Vinyasa Flow Yoga

Power-/Vinyasa Yoga (ook voor beginners)

Yin/Yang Yoga

Yin Yoga

Zwangerschapsyoga (en Partnerles) (babymassage) (informeer naar de mogelijkheden)

Workshops kinder yoga en workshops ouder & kind yoga (incidenteel)

Senioren Yoga

Kijk voor het lesrooster op: https://www.jbm-woerden.nl/roosterjbm

Kenmerken

Sportaanbieder
JBM Pilates-Yoga-More

Contactformulier

Velden gemarkeerd met * zijn verplicht om in te vullen.