Home | Sporten | Wandelen (wandelgroep Stichting Activiteitenhuis Kamerik)

Wandelen (wandelgroep Stichting Activiteitenhuis Kamerik)

Wandelen is een beweegvorm die vrijwel iedereen kan uitvoeren. Wandelen belast de gewrichten minimaal en bovendien vindt er geen schoksgewijze belasting plaats, zoals bij rennen en springen. Dit maakt dat deze beweegvorm voor vrijwel iedereen te beoefenen is en dat de kans op blessures klein is. Wandelen vermindert de kans op diabetes mellitus, hart- en vaatziekten, depressie, osteoporose, ziekte van Alzheimer, het verbetert de conditie, het helpt het lichaamsgewicht op peil te houden en het zorgt voor mentale ontspanning en verbetert de slaap.

Vanaf september 2020 is de wandelgroep in Kamerik gestart! Het doel van deze wandelgroep is gezellig samen te wandelen en andere mensen te ontmoeten, u verbetert ook uw conditie en u voelt zich fitter. Bij slecht weer kan men samen spelletjes doen (als de coronamaatregelen het weer toelaten)

De groep wandelt elke dinsdagochtend. We verzamelen om 9.30 uur bij De Cope Berkenlaan 51 in Kamerik. De buitendeur is afgesloten; u kunt bellen bij nummer 51 en dan wordt deur geopend.

We vertrekken om 9.30 uur met wandelen. De wandeling zal gemiddeld een uur duren. We wandelen in een rustig tempo. We wandelen telkens een andere route. Zo leert u uw omgeving goed kennen en is het ook nog eens een gezellig, sportief uurtje samen met andere buurtgenoten.

Er zijn geen kosten verbonden aan het wandelen.

Als u interesse heeft om aan te haken en mee te wandelen, dan kunt u contact opnemen met Maarten Stiggelbout, email:  maarten@beweegteamwoerden.nl  – telefoonnummer: 06 34443230

Kenmerken

Contactformulier

Velden gemarkeerd met * zijn verplicht om in te vullen.