Home | Sporten | Wandelen voor mensen met psychiatrische klachten (wandelgroep Antonio del Rosario)

Wandelen voor mensen met psychiatrische klachten (wandelgroep Antonio del Rosario)

Dagelijks minstens een half uurtje lopen, daar kan geen pil tegenop. Wandelen werkt tegen stress en depressieve gevoelens. Angststoornissen nemen met bijna de helft af. Daarnaast is wandelen ook goed voor je nachtrust, het helpt tegen overgewicht, hart en longen worden er sterker van en je geheugen wordt beter. Bovendien is het ook nog eens gezellig, zeker als je altijd met iemand samen loopt.

Wandelen is goed voor alles. Wandelen is niet alleen goed voor je mentale welzijn, maar het is ook goed voor je longen, voor je hart- en vaten, voor je hersenen, voor je nachtrust en tegen overgewicht. Veel wandelen verkleint ook de kans op bijvoorbeeld darm-, borst- en baarmoederkanker. Als mensen samen wandelen is het ook nog eens heel gezellig en motiverend.

Antonio del Rosario leidt vanaf 2004 een wandelgroep in Woerden, speciaal voor mensen met psychiatrische klachten.

Deze groep wandelt ongeveer 3,5 à 4 km en de route is gevarieerd. Soms gaat de route bijvoorbeeld door het Brediusbos. Soms worden er ook ontspanningsoefeningen gedaan tijdens de wandeling.

De groep wandelt elke dinsdagmiddag van 14 uur tot 15 uur en start bij De Plint, Jozef Israëlslaan 20, 3443 CS Woerden. De groep verzamelt vanaf 13.45 uur.
Deelname is gratis en u hoeft zich vooraf niet aan te melden.

Momenteel lopen er 4 à 5 mensen mee met deze groep. De deelnemers zijn ongeveer 50 jaar of ouder, maar ook jongere deelnemers zijn natuurlijk van harte welkom!

Kenmerken

Contactformulier

Velden gemarkeerd met * zijn verplicht om in te vullen.