Home | Sporten | Ultimate Frisbee (Frisbee Woerden)

Ultimate Frisbee (Frisbee Woerden)

Frisbee is een wervelende, intensieve en spectaculaire teamsport. Het wordt door velen gespeeld overal ter wereld. Het mengt de leuke elementen van andere teamsporten als rugby, American football, hockey, voetbal, korfbal en handbal tot een eenvoudig, maar elegant en fascinerend spel.

Ultimate Frisbee wordt gespeeld op een groot rechthoekig veld door twee teams van zeven spelers. De velden zijn voorzien van ‘eindzones’, waarbinnen de frisbee gevangen moet worden om te scoren. Deze eindzone probeer je al samenspelend te bereiken, er mag immers niet gelopen worden met de schijf in handen. Het is dus belangrijk dat iedereen voortdurend in beweging is (behalve de schijfbezitter) om de schijf te kunnen ontvangen. Als verdediger probeer je uiteraard te voorkomen dat de schijf in de eindzone terecht komt en daar gevangen kan worden. Als het lukt de schijf te onderscheppen, of als de schijf valt of buiten het veld belandt, dan gaat het andere team proberen de eindzone te bereiken. Bij Ultimate Frisbee staat de Spirit of the Game centraal. Dit houdt in dat er geen scheidsrechters zijn. De spelers zorgen onderling met respect voor elkaar en de spelregels dat de wedstrijd goed verloopt.

De nog jonge vereniging FrisBee Woerden is bestaat uit een enthousiaste club mensen van verschillende niveaus. Het plezier in het spel en de toegankelijkheid voor iedereen staat voorop.  We trainen en spelen met zijn allen op dinsdagavonden op het veld van korfbalvereniging Reflex.  Wie wil doet mee aan de competies of aan af en toe een toernooi.

Kenmerken

Sportaanbieder
Frisbee Woerden

Contactformulier

Velden gemarkeerd met * zijn verplicht om in te vullen.