Home | Sporten | Tennis (Tennisvereniging LTV Triaq Harmelen)

Tennis (Tennisvereniging LTV Triaq Harmelen)

Tennis is een balsport voor twee spelers (enkelspel) of vier spelers (dubbelspel), waarbij een bal met een racket over een net gespeeld moet worden. De bal moet over het net op de speelhelft van de tegenstander(s) worden geslagen. Het doel is om het je tegenstander(s) onmogelijk te maken de bal terug te slaan en om zo punten te scoren. In Harmelen kan men tennissen bij tennisvereniging Triaq.

Tennis kan zowel binnen als buiten worden gespeeld. De ondergrond van de baan kan verschillen, bijvoorbeeld gravel, kunstgras of tapijt.

Bij tennis zijn er verschillende slagtechnieken waarmee de bal geslagen kan worden, zoals serveren (zo begin je het spel), forehand, backhand, volley en de smash.

Tennis wordt zowel recreatief als in wedstrijdverband beoefend. Tennissers van wedstrijden en tennissers voor hun plezier zijn over het algemeen lid van tennisverenigingen. De Nederlandse overkoepelende organisatie voor de tennissport is de KNLTB (Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond). Een bekend tennistoernooi is Wimbledon.

Kenmerken

Contactformulier

Velden gemarkeerd met * zijn verplicht om in te vullen.