Home | Sporten | Scouting (Scoutinggroep Willem Alexander Harmelen)

Scouting (Scoutinggroep Willem Alexander Harmelen)

Scouting Willem-Alexander is een gezellige Scoutinggroep in Harmelen met ongeveer 60 leden. Onze groep is opgericht op 2 september 1967. Onze groep biedt al sinds 1967 kinderen en jongeren uit Harmelen en omstreken activiteiten aan waarbij plezier, uitdaging en samenwerking voorop staan.

Scouting staat voor uitdaging! Bij Scouting besteden kinderen en jongeren hun vrije tijd op een actieve en uitdagende manier. Spelen in het bos, klimmen, avonturen beleven, samenwerken, kamperen, outdoor sport en uitdagende activiteiten komen dan ook terug in ons wekelijks programma.

Scouting Nederland is de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van Nederland met meer dan 110.000 leden. Wereldwijd zijn er zelfs ruim 50 miljoen kinderen en jongeren lid van Scouting. Onze leden maken niet alleen vrienden voor het leven, maar groeien in hun persoonlijke ontwikkeling. Kinderen en jongeren ontwikkelen zich bij Scouting op een natuurlijke manier tot zelfstandige mensen en krijgen de ruimte om te ontdekken en te leren. De vrijwilligers van Scouting Willem-Alexander zorgen ervoor dat dit kan in een veilige en vertrouwde omgeving. Dit doen onze leden in speltakken. Dit zijn de leeftijdsgroepen waarin de leden samen wekelijkse hun opkomst hebben. Bij onze Scoutinggroep kan je vrijblijvend 3 keer komen kijken.

Speltakken

Binnen onze scoutinggroep zijn er verschillende speltakken waar kinderen en jongeren uit één leeftijdsgroep hun opkomsten houden. De speltakken zijn:

  • Welpen (7-11 jaar): stoere jongens en meiden tussen de 7 en 11 jaar oud. Iedere zaterdag hebben zij opkomst van 9:30 tot 11:30.
  • Scouts (10-15 jaar): jongens en meiden tussen de 10 en 15 jaar oud. Op vrijdag draaien zij van 19:00 tot 21:00 uur.
  • Explorers (+15 jaar): jongeren vanaf 15 jaar. Iedere zaterdag hebben zij een opkomst van 13:30 tot ongeveer 16:00 uur

Vrijwilligers

Onze wekelijkse activiteiten worden volledig mogelijk gemaakt door vrijwilligers. Iedereen die enthousiast is over het leveren van een bijdrage aan de persoonlijke ontwikkeling van kinderen en jongeren kan vrijwilliger worden. Er is altijd een taak die past bij jouw kennis, ervaring en voorkeur. Heb je interesse maar mis je nog ervaring of de benodigde kennis dan is dat geen probleem. Uiteraard zullen we jou begeleiden en waar nodig helpen bij het uitvoeren van je functie. Binnen Scouting Nederland zijn er ook diverse trainingen beschikbaar. Neem vooral contact op zodat we samen kunnen kijken naar de mogelijkheden. Bij Scouting staat de veiligheid van onze leden voorop, we gaan er daarom vanuit dat je van onbesproken gedrag bent en geen bezwaar hebt dat wij een (gratis) Verklaring Omtrent het Gedrag voor je aanvragen wanneer je besluit om vrijwilliger te worden.

Kosten 

Scouting Willem-Alexander doet als groep zijn uiterste best om zo goedkoop mogelijk te blijven waardoor het ook betaalbaar is voor gezinnen met een beperkt budget. De contributie voor de scouting bedraagt €100 per jaar (2024). Voor meer informatie over de kosten, zie https://www.scoutingharmelen.nl/lid-worden/contributie-en-kosten/

MaS stage

Je kunt maatschappelijk stage komen lopen bij Scouting Willem-Alexander vanaf 14-15 jaar. Je ondersteund onze leiding bij de Welpen speltak (7-11 jaar). Samen met de bestaande vrijwilligers ervaar je hoe het vrijwilligerswerk binnen scouting werkt en wat er allemaal bij komt kijken om een scoutinggroep te leiden en een ochtend vol uitdaging, outdoor, code, spel, team en samenwerking te programmeren. Ook hier en daar een klusje oppakken is mogelijk. Dit is afhankelijk van wat je zelf wil maar altijd in overleg en samen met onze vrijwilligers. De activiteiten zijn op de zaterdag ochtend tussen 09:00-12:00 bij ons gebouw. Het aantal uren MaS gaan in overleg. Bij voorkeur zet je de volle 30 uur bij ons in.

Kenmerken

Contactformulier

Velden gemarkeerd met * zijn verplicht om in te vullen.