Home | Sporten | Pilates / Balance (PlezierFit)

Pilates / Balance (PlezierFit)

Pilates is eigenlijk krachttraining zonder gewichtjes of accessoires. Je gebruikt dus je eigen lichaam om sterker te worden. Een bijeffect is dat je er mentaal ook sterker van wordt. Balance draait om balans, lenigheid en hoe je hierin kunt groeien.

Pilates is oorspronkelijk ontwikkeld als methode om te revalideren, maar in feite kan iedereen die sterker wil worden dit gebruiken. Bij Pilates gebruiken we krachttraining door het eigen lichaamsgewicht te gebruiken om de spieren die dicht langs de botten liggen sterker te maken. Hoewel Pilates bekend staat om de buik- en rugspieroefeningen, komt het hele lichaam aan bod. In het Balance gedeelte komen ook balans, lenigheid, flow én mobiliteit van de gewrichten aan bod. De ademhalingsoefeningen en technieken zorgen voor een goede balans tussen inspanning en ontspanning. We sluiten de les af met een fijne stretch zodat je de dag weer fris tegemoet kunt!

Zowel Pilates als Balance zijn niet zweverig en daarom gebruiken we eigentijdse muziek op een tempo dat past bij de oefeningen.

Kenmerken

Sportaanbieder
PlezierFit

Contactformulier

Velden gemarkeerd met * zijn verplicht om in te vullen.