Home | Sporten | Judo, karate, sambo, Combat sambo (Survive for life)

Judo, karate, sambo, Combat sambo (Survive for life)

Een vechtsport is een praktische toepassing van vechtkunst. De meeste vechtsporten zijn niet enkel nuttig voor het verbeteren van lichamelijke conditie maar omvatten ook nuttige technieken die bij zelfverdediging gebruikt kunnen worden.

Judo
Judo is een van oorsprong Japanse zelfverdedigingskunst, die rond 1882 werd ontworpen door Jigoro Kano. Het woord betekent ‘zachte weg’. Een beoefenaar van het judo heet een judoka. Judo is een sport die wereldwijd beoefend wordt en tevens een olympische sport is.

Karate
Karate is een vechtkunst, die is ontstaan op de Ryukyu-eilanden, waaronder het eiland Okinawa, Japan. Bij karate ligt de nadruk vooral op het gebruik van stoot-, trap- en afweertechnieken. In het curriculum van sommige karatestijlen komen ook worpen, klemmen, verwurgingen en worsteltechnieken voor. Een beoefenaar van het karate wordt een karateka genoemd. Karate is vanaf 2020 olympisch.

Sambo
Sambo is een van origine Russische vechtsport die valt te omschrijven als een Russische vorm van judo, waarbij in de variant combat-sambo stoten en trappen zijn toegestaan.

Kenmerken

Sportaanbieder
Survive for life

Contactformulier

Velden gemarkeerd met * zijn verplicht om in te vullen.