Home | Sporten | Jiu-jitsu (Budoschool Kintaiko)

Jiu-jitsu (Budoschool Kintaiko)

Jiu-jitsu is een Japanse vechtkunst. De technieken in het jiu-jitsu stellen de beoefenaar in staat om een sterkere tegenstander te overwinnen.

Dit is één van de redenen waarom het jiu-jitsu ook uitermate geschikt is voor dames. Daarbij mag de jiu-jitsuka gebruik maken van verschillende technieken die niet bij het judo ingezet mogen worden, zoals stoot- en traptechnieken. Een jiu-jitsuka beschikt ook over meer klemtechnieken dan de judoka.

Het jiu-jitsu kan zowel op recreatief niveau als op wedstrijdniveau worden beoefend. Er zijn diverse wedstrijdsystemen. Bij het ‘duo system’ laat een jiu-jitsuka met een eigen partner verschillende technieken zien. Een deskundige jury vergelijkt de uitvoering met die van de tegenstander en bepaalt welk duo het hoogste aantal punten verdient. Bij het ‘fighting system’ gaan de jiu-jitsuka’s in een wedstrijd een echte confrontatie niet uit de weg. Goed uitgevoerde technieken leveren punten op die uiteindelijk tot de overwinning leiden. Het ‘ne-waza jiu-jitsu(BJJ)’ is een wedstrijd-systeem waarin er met name in het grondgevecht gescoord kan worden. Dit systeem vergelijkbaar met het Braziliaans Jiu-Jitsu (BJJ.) Daarbij levert jiu-jitsu een bijdrage aan de algemene vorming van de mens. Je werkt aan je lichaam, geest, attitude en omgaan met stressvolle siuaties.

Je kunt bij ons alle facetten van het jiu-jitsu beoefenen. Je kunt meedoen aanexamens en wedstrijden, maar je kunt de sport bijvoorbeeld ook uitsluitend als recreatiesport beoefenen. We hebben trainingen voor alle leeftijden vanaf 8 jaar.

Wedstrijd jiu-jitsu ( duo-, fighting-system en ne-waza)

Dit is een training op woensdagavond die gericht is op wedstrijd jiu-jitsu. Hierin ligt het accent op het uitvoeren van trappen, stoten, worpen,take-downs,houdgrepen en submissions in wedstrijd gerichte trainingsvormen. Voor diegene die aan hun conditie willen werken is het een complete work-out. Een training voor de allround vechtsporter!

Kenmerken

Sportaanbieder
Budoschool Kintaiko

Contactformulier

Velden gemarkeerd met * zijn verplicht om in te vullen.