Home | Sporten | Grappling/BJJ (Kintaiko)

Grappling/BJJ (Kintaiko)

BJJ/ Grappling is een vechtsport die zich richt op grappling met de nadruk op grondgevechten. Het doel is een dominante positie te krijgen en ervoor te zorgen dat een aanvaller zo snel mogelijk "afklopt".

Vele technieken komen uit verschillende budosporten zoals, worstelen, judo en  jiu jitsu . BJJ/Grappling kan dan ook zeker gezien worden als een mix van deze sporten. Men werkt enkel met werp -, klem -, controle- en verwurgingtechnieken. Trap en stoottechnieken zijn niet toegestaan. Ten onrechte wordt deze sport vergeleken met andere full contact MMA vormen zoals freefight en kooigevechten. BJJ/Grappling is uitermate geschikt voor een ieder die op een verantwoordelijke manier, intensief met zijn lichaam wil omgaan. Kracht,cardio, balans, doorzettingsvermogen en zelfverdediging zijn enkele aspecten die deze sport ook zeker geschikt maken voor dames en jongeren. We trainen de helft van de training in judojas en de tweede helft in t-shirt.

Je kunt meedoen aan wedstrijden, maar je kunt de sport ook uitsluitend als recreatiesport beoefenen. We hebben trainingen voor alle leeftijden vanaf 10 jaar.

Kenmerken

Sportaanbieder
Budoschool Kintaiko

Contactformulier

Velden gemarkeerd met * zijn verplicht om in te vullen.