Home | Sporten | Duiken (Go Dive Woerden)

Duiken (Go Dive Woerden)

Bij Go Dive Woerden zijn meerdere duikclubs actief zowel voor de jeugd (vanaf 9 jaar) als volwassenen.

Jeugdclubs

Voor de jongsten vanaf 9 jaar zijn er de Scuba Rangers
Deze kids komen elke 2 weken bij elkaar om in onze eigen duikvijver de beginselen van het duiken met perslucht onder de knie te krijgen. Ze krijgen een klein deel theorie en verder veel tijd in het water.

Voor de iets oudere kids vanaf 11 jaar is er de junior open water club.
Deze kids komen ook elke twee weken samen en gaan dan de ene keer een theorie les volgen en de andere keer een praktijkles in wederom onze eigen duikvijver. Deze cursus duurt een jaar en in dat jaar wordt de volledige open water cursus doorlopen. We nemen er ruimschoots de tijd voor zodat aan het einde van het schooljaar alle kids hun jr. open water brevet gehaald hebben.

Als de kids van hun junior oen water brevet hebben en door willen gaan dan kan dat bij de jr. advanced open water club. Hier gaan we met de kids bezig om in twee jaar een advanced open water brevet te halen door het volgens van 6 specialties. In het eerste jaar is dat Peak performance buoyency (uittrimmen), navigatie duiker en nachtduiker.
In het tweede jaar zijn dat fotografie duiker, een vrije keuze en als de kids 15 jaar zijn de duikduikspecialty.

Voor de kinderen die hierna nog verder willen is er de mogelijkheid om hun jr. rescue brevet te halen. Ook over dit  brevet doen we een jaar en hier leren de kinderen wat te doen als ze een andere duiker in nood zien. Er zit aansluitend aan deze cursus ook een deel EHBO vast die niet speciaal voor duikers is maar waarbij wel de basis kennis van deze EHBO wordt bijgebracht.

Go Dive Duikteam

Iedereen die een duikbrevet heeft kan hier lid van worden.
Een duikteamlid krijgt een aantal privileges zoals daar zijn:
Elke vrijdagavond is er clubavond en kan elk lid gratis gebruikmaken van onze duikvijver met steur en andere vissen en tevens kan elk lid gratis gebruikmaken van onze duikuitrustingen. Verder hebben we altijd een gezellige avond bij elkaar.
Je krijgt als duikteamlid korting op bootduiken en uitrusting-huur.

Een lidmaatschap van ons duikteam kost € 75,00 per jaar en wordt in 4 x € 18,75 afgeschreven.

Cursussen en Bootduiken

Naast de hierboven genoemde clubs en teams kun je ook terecht voor diverse duikcursussen van open water duiker t/m instrukteur.

Kenmerken

Contactformulier

Velden gemarkeerd met * zijn verplicht om in te vullen.