Home | Sporten | Badminton (Badminton Kamerik)

Badminton (Badminton Kamerik)

Badminton is een olympische sport die wordt gespeeld met een racket en een shuttle. De shuttle, die gemaakt kan zijn van nylon of van veren, wordt over een net heen en weer geslagen met de rackets. Badminton wordt in een zaal gespeeld, zodat er geen hinder van wind en andere weersomstandigheden is. In Kamerik is er een groep enthousiaste badmintonners die samen op maandagavond spelen. Dit is geen officiële vereniging.

Er wordt gespeeld in verschillende disciplines in het enkelspel en het dubbelspel. Bij het dubbelspel spelen twee spelers samen. Dit kunnen twee mannen, twee vrouwen of een man en een vrouw zijn.

In Aziatische landen (onder andere China, Vietnam, Indonesië en Maleisië) wordt badminton massaal gespeeld. Van de westerse landen zijn vooral Denemarken en Groot-Brittannië landen met aanzienlijke prestaties op het gebied van de badmintonsport. Badminton staat sinds 1992 op het programma van de Olympische Spelen. Daarvoor was het tweemaal een olympische demonstratiesport; in 1972 en 1988.

De nationaal erkende instantie van de badmintonsport in Nederland is de Badminton Nederland (BN).

Kenmerken

Sportaanbieder
Badminton Kamerik

Contactformulier

Velden gemarkeerd met * zijn verplicht om in te vullen.