Home | Sporten | Atletiek (Clytoneus)

Atletiek (Clytoneus)

Door onze brede opzet is er bij ons plaats voor iedereen; van jong tot oud. In de verschillende groepen is aandacht voor fit blijven, prestatieverbetering op elk niveau en zelfs topsport.

Aanbod Clytoneus:

Jeugdgroepen
De jeugd traint per leeftijdscategorie. Voor de jongste pupillen is de training in het winterseizoen (1 oktober tot 1 april) binnen. Er wordt veel aandacht gegeven aan een evenwichtige training. Pas wat later specialiseert een jeugd-lid zich, als hij/zij dat wil. In het begin is de training heel breed en gericht op alle onderdelen en het bewegen in het algemeen. Op latere leeftijd kan de jeugd zich gaan specialiseren.

Er kan een beroep gedaan worden op ouders om gezamenlijk voor vervoer naar wedstrijden en andere activiteiten te zorgen.

De opstartgroep (recreanten)
Deze is bestemd voor diegenen die nooit of lang geleden hebben hardgelopen. Het doel van deze groep is om in ± 4 maanden de conditie zodanig te verbeteren dat men een afstand van 5 kilometer zonder problemen kan volbrengen. Ook wordt tijdens een aantal sessies informatie gegeven over looptraining, loopschoenen, loopkleding, blessurepreventie, enzovoort.

De trimgroep (recreanten)
Deze is bestemd voor iedereen die recreatief wil lopen. Een redelijke conditie, eventueel opgebouwd via de opstapgroep verdient aanbeveling. Er zijn trimgroepen op verschillende niveaus, dus er is er altijd één die bij jouw niveau past.

De sprintgroep
Voor baanatleten zijn enkele groepen gecreëerd. De eerste groep is voor training van korte sprintonderdelen. Hierbij wordt getraind op alle afstanden van 400m en korter. In deze groep worden ook de hordenonderdelen getraind.

Werpen of springen
De tweede groep voor baanatleten is voor trauining van de technische onderdelen. Hierbij wordt onderscheid gemaakt in springen (hoog, polshoog, ver en hinkstapspringen) en werpen (kogel, discus, speer en kogelslingeren)

De midden-afstandgroep
Aansluitend op de sprintgroep is de midden-afstandgroep. Hierbij ligt de focus op de afstanden van 800m t/m 5.000m. Ten opzichte van de recreanten zal meer getraind worden op snelheid in plaats van duur en voor wedstrijden.

De midden- en lange-afstandgroep
Voor de lange afstandloper die gaat voor snelheid. Er wordt gericht getraind voor wedstrijden van 5.000m en langer. Deze wedstrijden kunnen zowel op de baan als op de weg zijn.

De triatlongroep
Bestemd voor atleten die zich willen bekwamen in de hele, de halve, de kwart of de achtste triatlon. Triathlon bestaat uit een combinatie van zwemmen, fietsen en hardlopen. Meer informatie

De walkers
Bestemd voor mensen die de fitheid willen verbeteren door een dynamische manier van wandelen.
Ook indien je kampt met lichamelijke of geestelijke klachten, kun je op je eigen niveau en tempo meedoen. Onder leiding van 2 ervaren trainers/begeleiders wordt er dan gelopen.

Clytoneus heeft ook het Fitstap wandelprogramma voor mensen die het moeilijk vinden om weer actief te worden. Tijdens het programma van 12 weken krijg je begeleiding van een gecertificeerde FitStap-coach. FitStap draait niet alleen om meer bewegen, want je gaat ook aan de slag met gezonde voeding en mental coaching. De combinatie van een gezonde geest in een vitaal lichaam staat binnen FitStap centraal. De kosten hiervan zijn €75,- De volgende cursus start weer in het najaar 2022, nieuwe deelnemers kunnen zich aanmelden.

Kids-plus
Speciaal voor kinderen van 7 tot 15 met autisme is er een kids plus groep op dinsdagmiddag (zie aanbod Kids plus).

Kenmerken

Contactformulier

Velden gemarkeerd met * zijn verplicht om in te vullen.