Programma Nationale Sportweek 15-24 september 2023

Van 15 tot en met 24 september 2023 wordt in heel Nederland weer de Nationale Sportweek georganiseerd. Deze week is een mooie aftrap voor het nieuwe sportseizoen en biedt (potentiële) nieuwe leden de kans om kennis te maken met de clubs en de sporten. Ook in Woerden doen we weer mee aan dit sportieve evenement. Er zijn allerlei activiteiten waar (sport)verenigingen en -aanbieders, scholen en alle andere inwoners (jong en oud) aan mee kunnen doen. 

Waar kunnen sportverenigingen en -aanbieders aan mee doen?

Organiseren jullie zelf een leuke activiteit, open dag of clinic in de Nationale Sportweek?

Organiseer je als sportaanbieder zelf een leuke activiteit waar niet-leden aan mee kunnen doen? Laat het ons weten! We helpen je graag met de promotie van deze activiteit(en), bijvoorbeeld via onze sociale mediakanalen. Geef je het uiterlijk 8 september aan ons door kunnen wij het zelfs op onze website zetten. Je kunt jullie activiteit ook invoeren op www.DoeMeeInWoerden.nl.

Waar kunnen scholen aan meedoen?

Vereniging in de school

Wat is er leuker dan dat een ”echte trainer” op een school komt om een bepaalde sport te geven? Bij ‘Vereniging in de school’ worden sportverenigingen of -aanbieders en scholen aan elkaar gekoppeld.  De sportvereniging geeft dan een clinic aan de leerlingen. De school haalt zo een professional in huis en de sportvereniging probeert leerlingen enthousiast te maken voor de sport.

De lessen hoeven overigens niet altijd op de school zelf te worden gegeven. In het primair onderwijs is dit wel aan te raden, in verband met het vervoer van de kinderen. Maar in het voortgezet onderwijs kan de sportvereniging ook met de school afspreken om de lessen op de eigen sportlocatie te geven en mogelijk ook op een ander tijdstip, bijvoorbeeld buiten de reguliere schooltijden.

Op onze website staan lijsten met sportaanbieders die door scholen benaderd kunnen worden. De lijst voor basisscholen is hier te vinden, die voor het voortgezet onderwijs hier. Scholen kunnen zelf contact opnemen met de sportaanbieders om de mogelijkheden te bespreken.

Een mooi voorbeeld:
Op woensdagmiddag 20 september geeft HappyFit4U in samenwerking met Team Sportservice Provincie Utrecht een uur lang een clinic Krav Maga en Archery Attack voor groep 6/7 van basisschool De Keerkring in Woerden.

Gezond naar school

Wil jij met jouw klas een gymles van het Beweegteam winnen? Dat kan! Het enige wat jouw klas hoeft te doen is tijdens de Nationale Sportweek zo veel mogelijk (samen) bewegen. Jij en jouw klasgenoten kunnen punten halen door in beweging te komen. Aangezien wij meedoen belangrijker vinden dan winnen, maken alle klassen die meedoen kans om te winnen! Wil jij met jouw klas meedoen? Vraag je juf of meester om zich aan te melden via daan@beweegteamwoerden.nl!

Hoe werkt het?

In de NSW kunnen leerlingen punten verdienen voor elke keer dat zij bewegen. Voor elk van de onderstaande activiteiten kan 1 punt verdiend worden.

– Naar school fietsen of lopen.
– Terug naar huis fietsen of lopen.
– Een half uur buitenspelen (hoeft niet aaneengesloten) of sporten buiten schooltijd.

Per dag kan een leerling maximaal 3 punten halen. Deze geeft de leerling zelf door aan de groepsleerkracht, die de punten per leerling kan bijhouden op het meegeleverde formulier. Elke deelnemende klas maakt kans op een sportieve activiteit georganiseerd door het Beweegteam! De activiteit wordt afgesteld op de leeftijd van de leerlingen.

Hoe kan jouw school meedoen?

Meedoen is heel eenvoudig.

1: Meld je uiterlijk woensdag 13 september aan via daan@beweegteamwoerden.nl. Geef bij de aanmelding aan hoeveel leerlingen er in de klas zitten en op welk nummer wij jou kunnen bereiken.
2: Op donderdag 14 september liggen de scoreformulieren klaar op school.
3: Vul van 15 t/m 22 september elke ochtend de activiteiten per leerlingen in.
4: Stuur uiterlijk 25 september een foto van het ingevulde formulier naar daan@beweegteamwoerden.nl.
5: Op 27 september maken wij via sociale media bekend welke klas gewonnen heeft. Er zal telefonisch contact worden opgenomen met de desbetreffende groepsleerkracht.

Heb je nog vragen of wil je aanvullende informatie? Neem contact op met Daan via het eerder genoemde email adres. Doe jij ook mee met jouw klas?

10@10 Challenge

De 10@10 Challenge is een supertof beweegprogramma waarin TeamNL-sporters Celeste Plak, Roy Meyer, Jetze Plat en Maureen Ellsworth met een basisschoolklas in 10 minuten 10 verschillende sporten ontdekken. Van dribbelen met een basketbal, tot de schoolslag bij zwemmen en het serveren bij tennis.

Op vrijdag 15 september om 10.00 uur openen meer dan duizend basisscholen in Nederland de Nationale Sportweek met de 10@10 Challenge. Het is daarom het leukste als jij ook op dat moment samen met jouw leerlingen aan de 10@10 Challenge meedoet. Past dat niet in je programma? Plan ‘m dan vooral op een andere dag of tijdstip. Zo kun je als BSO ook meedoen.

Klik hier voor een link naar de 10@10 Challenge.
Klik hier voor meer informatie en mogelijkheden met de 10@10 Challenge.
Klik hier voor de brief die met ouders/verzorgers gedeeld kan worden.

Waar kan iedereen aan meedoen?

Open waterpolo training bij ZPC

Altijd al benieuwd geweest naar waterpolo? Kom dan een keer meedoen met een gratis open waterpolotraining op woensdagmiddag 20 september van 17.00- 18.00 uur bij de gezelligste vereniging van Woerden! Vergeet je zwemkleding en handdoek niet. Iedereen van 13 t/m 18 jaar kan zich aanmelden via deze link. Wil je eerst meer informatie, stuur dan een mailtje naar secretaris@zpcwoerden.nl.

Open Frisbee toernooi bij Frisbee Woerden

Heb je zin in een sportieve en gezellige avond? Schrijf je dan in voor het open frisbee toernooi op vrijdag 22 september. Een toernooi voor zowel ervaren als onervaren spelers. Laat je verrassen door een nieuwe sportbeleving, we leggen met plezier uit hoe het spel gespeeld wordt. Je kunt je als compleet team, groepje familie en of vrienden, of als individu opgeven. We spelen 5-5. Vanaf 19:00 uur ben je welkom bij Reflex (Waardsedijk 21, Woerden) vanaf 19:30 uur beginnen de wedstrijd. Rond 22:00 verwachten zij klaar te zijn. Vergeet geen sportieve kleding aan te doen!

Voetbalschoenen of kunstgras schoenen zijn handig, maar niet nodig. Graag inschrijven voor 16 september bij J.Snijder-vanderLaan@minkema.nl.

Maak kennis met tafeltennis

Iedereen speelt wel eens tafeltennis op de camping. Maar wist je dat Woerden ook een tafeltennisvereniging met een eigen gebouw (Jozef Israëlslaan 62) heeft? Waar je iedere dag en op ieder uur terecht kunt en waar je aan de bar nog wat kan nagenieten? Op zaterdag 23 september staat in het kader van de Nationale Sportweek vanaf 09.30 tot 12.00 uur onze deur open. We nodigen alle inwoners van de gemeente Woerden graag uit om een keer bij ons een balletje te slaan. Batjes en ballen hebben wij natuurlijk voldoende. Je moet alleen je sportschoenen aantrekken. En, voor een kop koffie of thee en voor de kinderen een glas limonade wordt gezorgd. We hopen jullie op 23 september te zien en jullie ons enthousiasme voor deze sport over te kunnen brengen. Graag vooraf aanmelden via deze link.

Ansichtkaarten-actie ‘Ga je mee? Plezier voor 2!’ voor 55+-ers
Alle aanbieders van de Sportproeverij krijgen in de Nationale Sportweek ansichtkaarten van hun eigen aanbod, die zij kunnen uitdelen aan hun deelnemers. De deelnemer kan de kaart doorgeven aan een buurman, buurvrouw, vriend, vriendin of andere bekende en zo hem/haar uitnodigen voor een proefles en het sport- en beweegplezier delen.

Oogstfeest

Zondagmiddag 24 september is het Oogstfeest. Tussen 13.00 en 17.00 uur ben je van harte welkom bij het NME-Centrum InBredius en op landgoed Bredius. Er is een doorlopend programma met informatie en activiteiten van de organisaties die actief zijn op en rond het landgoed.

Wat kun je doen?

– koken in het Modderrestaurant.
– bezoek de pluk- en moestuin, verkoop van de laatste oogst.
– struin rond met de buitenbanjers.
– bewonder de ingestuurde foto’s voor de wedstrijd Natuur rond Woerden.
– bekijk hoe mooi hofstede Batenstein wordt.
– maak iets lekkers op de moestuin.
– leer zero waste inpakken.

En natuurlijk zijn wij vanuit het Beweegteam ook aanwezig met een toffe sportieve buitenactiviteit!

Persoonlijk BeweegAdvies

Wil je/wilt u graag (meer) bewegen, maar weet je niet zo goed wat de persoonlijke mogelijkheden zijn en waar je terecht kunt? Dan nodigt Beweegteam Woerden je graag uit voor een BeweegAdvies. Tijdens het BeweegAdvies krijg je in een persoonlijk gesprek vragen over je sport- en beweeggedrag en ontvang je een sport- en beweegadvies op maat om je te helpen (weer) plezier te krijgen in sport en/of bewegen. Heb je interesse in een gratis BeweegAdvies, neem dan contact op met Linda van Amerongen, via linda@beweegteamwoerden.nl